טיול בין שרידי האקרופוליס והצצה אל עבר מפואר
אם ביקרתם באתונה ולא עליתם לאקרופוליס, זה נחשב שביקרתם באתונה? האטרקציה המרכזית ואחד מהמקומות החשובים ביותר בעיר ובהיסטוריה היוונית בכלל, היא מוקד עלייה לרגל ליותר מ3 מיליון מבקרים מידי שנה, וכוללת כמה אתרים שחובבי התרבות וההיסטוריה מבניכם לא יכולים לפספס (ולא רק)!
מה הוא בעצם האקרופוליס שבאתונה?
משמעות המילה "אקרופוליס" היא העיר העליונה, וכשמה כן היא, היא ממוקמת על גבעה מבוצרת ושמורה היטב, ומשקיפה לכל עבר העיר. הסיבה לכך שהאקרופוליס נבנה בנקודה גבוהה ובבידוד מהעיר היא בעיקר אסטרטגית, הוא מעין מבצר שמור שהעניק ליושבים בו תחושת הגנה וביטחון.
מתחם האקרופוליס מכיל בתוכו כמה מהמבנים החשובים ביותר בתרבות יוון, ובראשם – הפרתנון. מלבדו תוכלו למצוא גם את תיאטרון דיונסיס, מקדש ארכאתוס, הפרופילאה ומקדש אתנה.
האתרים שאסור לפספס במתחם האקרופוליס באתונה
הפרתנון
כנראה המבנה המפורסם ביותר באקרופוליס שנבנה לכבוד האלה אתנה, ומשמה נגזר גם שם העיר "אתונה".
במיתולוגיה היוונית, אתנה הייתה אלת המלחמה והחוכמה, ועד היום מאמינים שהיא האלה המגינה על העיר.
מלבד היותו מקדש, הפרתנון שימש בהיסטוריה גם כבית אוצר, ומאוחר יותר גם כמסגד ולבית אחסון של אבק שריפה בתקופה העותמאנית.
תאטרון דיוניסוס
התאטרון נבנה לכבוד דיוניסוס, אל הטבע והפריון אשר מזוהה כאל היין. התאטרון נבנה על גבעה שיצר יציע בצורת פרסה. במרכז התאטרון הייתה האורקסטרה, ובה מזבח לכבוד דיוניסוס.
מקדש ארכאתוס
המקדש נבנה לכבוד המלך ארכאתון, שלפי המיתולוגיה נוצר בדרך כה מוזרה, כשנולד מזרע האש של הפיסטוס (אל האש והנפחות) כשניסה לאנוס את אתנה וזו זרקה את זרעו ונולד המלך.
במרפסת הארכאתוס מוצבים שישה פסלים בדמות אישה, אלו הם העתקים של הפסלים המקוריים. חמשת הפסלים המקוריים הועברו למוזיאון האקרופוליס, בעוד השישי נמצא במוזיאון הבריטי בלונדון.
מקדש אתנה
המקדש הקטן שממוקם סמוך לפרופילאה (שער בכניסה לאקרופוליס) היה מקום פולחנה של האלה אתנה ומכונה "אתנה ניקה" – אלת הניצחון. המקדש שופץ ושוקם מספר פעמים, והתבליטים שקישטו אותו הוסרו וכיום נמצאים במוזיאון האקרופוליס.
איך כדאי לסייר באקרופוליס – כל הדרכים
לפני הכל, צריך לקחת בחשבון שעלייה לאקרופוליס מצריכה מכם לפחות חצי יום פנוי, אז כשאתם בונים את המסלול שלכם בעיר תקחו בחשבון את הזמנים. בתקופת הקיץ חם מאוד באתונה, אז רצוי להגיע בשעות הבוקר המוקדמות או אחרי הצהריים. סך הכל העלייה והירידה לאקרופוליס לוקחות בסביבות השעתיים, רגלית כמובן, אז תגיעו עם כובע, נעליים נוחות, מקדם הגנה והמון מים. הכניסה אסורה עם תיקים גדולים מאוד, אז חסכו מעצמכם את אי הנוחות ותגיעו עם תיקים קלים וקטנים.
את האקרופוליס כדאי לשלב עם מוזיאון האקרופוליס ולהנות מהחוויה השלמה, מההיסטוריה והתרבות שעומדים מאחורי אחד מהאתרים העתיקים בעולם. אפשר להיעזר במדריך מקומי בהגעתכם (בתשלום נוסף, המחירים משתנים) בהתאם להעדפתכם האישית, למעוניינים בהדרכה, רצוי לסגור מראש במחיר משתלם יותר.
ישנן מספר כניסות ויציאות שונות לאקרופוליס אז כדאי לתכנן זאת לפני:
סמוך למוזיאון האקרופוליס – למגיעים בתחבורה ציבורית מאתונה, יש לקחת את הקו האדום (M2) עד לתחנת "אקרופולי" שמגיעה למוזיאון, ומשם שלוש דקות הליכה עד לקופות לכניסה.
שכונת הפלאקה – דרך כיכר מונסטיראקי ממשיכים למעלה לכיוון הפלאקה ומגיעים לכניסה.
כרטיסים ומחירים לאקרופוליס באתונה
ישנם מספר סוגי כרטיסים לאקרופוליס, כל אחד עם הטבות ומחירים שונים:
🎫כרטיס רגיל:
מחיר: 20 יורו למבוגר (גילאי 18-64).
הטבות: כניסה לאקרופוליס, מוזיאון האקרופוליס והאתרים הארכיאולוגיים של האגורה העתיקה, הגבעה של פילופפוס והאגורה הרומית.
תוקף: כרטיס זה תקף ליום אחד.
🎫כרטיס משולב:
מחיר: 30 יורו למבוגר (גילאי 18-64).
הטבות: כניסה לאקרופוליס, מוזיאון האקרופוליס, האתרים הארכיאולוגיים של האגורה העתיקה, הגבעה של פילופפוס, האגורה הרומית, מוזיאון קראטסוס ומוזיאון האגורה.
תוקף: כרטיס זה תקף ל-3 ימים רצופים.
🎫כרטיס מוזיאון האקרופוליס:
מחיר: 5 יורו למבוגר (גילאי 18-64).
הטבות: כניסה למוזיאון האקרופוליס בלבד.
תוקף: כרטיס זה תקף ליום אחד.
🆓זכאים לכניסה חינם: ילדים עד גיל 5, אזרחים אירופאים מעל גיל 65, סטודנטים עם תעודה תקפה, אנשים עם מוגבלויות פיזיות או נפשיות, עיתונאים, מדריכי תיירות מוסמכים ועוד. שימו לב שלא ניתן לבצע רכישה חינמית מראש- יש לעדכן את הקופות בעת הגעתכם.
🌟טיפ של מקומיים: בכל יום ראשון, הראשון לחודש, הכניסה לאקרופוליס היא בחינם!
רכישת כרטיסים:
ניתן לרכוש כרטיסים לאקרופוליס באחת מהדרכים הבאות:
📍בקופות הכניסה לאקרופוליס: ניתן לרכוש כרטיסים בקופות הכניסה לאתר, אך שימו לב שעשויות להיות תורים ארוכים, במיוחד בעונת השיא.
📍באתר האינטרנט של האקרופוליס: ניתן לרכוש כרטיסים מקוונים באתר האינטרנט הרשמי של האקרופוליס.
📍באתרי מכירת כרטיסים מקוונים: ניתן לרכוש כרטיסים גם באתרי מכירת כרטיסים מקוונים כמו Etickets ו-Viator. אנחנו ממליצים לקנות דרך האתר "הלניק" היווני!
קניית הכרטיסים היא קלה ופשוטה, ולאחר ביצוע התשלום אתם תקבלו אותם ישירות לחשבון המייל או לטלפון הנייד ואין צורך להדפיס אותם מראש. למרות זאת, צריך להמיר את הכרטיסים הדיגיטלים בכרטיסי נייר, ולכן, לפני הגעתכם לקופות, תגיעו למשרד מיוחד לא רחוק מהכניסה (כתובת: Athanasiou Diakou 26, Athina 117 43) ותקבלו את הכרטיסים איתם תוכלו להגיע לכניסה ולהיכנס מיד.
🌟טיפ נוסף: הכניסה חינם גם בחגים לאומיים! להלן- 6 בינואר: חג ההתגלות🔅 25 במרץ: יום העצמאות🔅 1 במאי: חג העבודה 🔅 28 באוקטובר: יום "הלא" (ציון סירוב יוון לכניעה לכוחות הציר במלחמת העולם השנייה).
האקרופוליס באתונה – שעות פעילות
האקרופוליס של אתונה פתוח מדי יום, אך מועדיו משתנים בהתאם לעונה, להלן שעות הפתיחה המדויקות:
מה-1 באפריל עד ה-15 בספטמבר; מ-8:00 עד 19:30
מ-16 עד 30 בספטמבר; מ-8:00 עד 19:00
מה-1 עד ה-15 באוקטובר; מ-8:00 עד 18:30
מ-16 עד 31 באוקטובר; מ-8:00 עד 18:00
מה-1 בנובמבר עד ה-31 במרץ; מ-8 בבוקר עד 17:00
שימו לב🩵 האקרופוליס סגור בתאריכים: ה-1 בינואר, 25 במרץ, 1 במאי, יום ראשון של חג הפסחא, 25 ו-26 בדצמבר.
האקרופוליס באתונה –
האקרופוליס שבאתונה הוא ללא ספק אחד המקומות האהובים והמרכזיים ביותר של תיירים המבקרים באתונה, האקרופוליס בשל מיקומו המרכזי בעיר יכול לתת לכם אפשרות גם לבקר במספר מקומות השופינג והשווקים של העיר או במידה ותרצו תוכלו גם לבקר במספר המסעדות והטברנות עם אוכל יווני אותנתי הנמצא אך ורק באתונה!